© 2023 Belgium Bears. All Rights Reserved.
Bank account
IBAN: BE26 3632 2559 1829
BIC: BBRU BE BB
Contact: info@belgiumbears.be
Join our newsletter

Subscribe

* indicates required
Follow Us On Social Media:

DJ Pascal

Interview met DJ Pascal

Reeds verschillende jaren werken de Belgium Bears samen met DJ Pascal. Hoog tijd om iets meer over onze “huis-DJ” te weten te komen.

Dag Pascal. Stel je kort even voor.
Ik ben Pascal Hermans. 51 jaar. In de week werk ik op de aankoopdienst van een veiligheidsfirma, maar ik ben vooral ook DJ en dus gepassioneerd door muziek. Ik ben getrouwd met een Engelsman.

Wat betekent muziek in jouw leven? Is het een hobby of een passie en wanneer begon deze interesse?
Om John Miles te citeren: “Muziek was mijn eerste liefde, en het zal mijn laatste zijn”.
Voor zover ik me kan herinneren, ben ik altijd gepassioneerd geweest door muziek. Het begon thuis met een “pick-up” (een platendraaier). Zodra ik een plaat in mijn hand kon houden, was ik degene die thuis de platen opzette. Ik ben dus opgegroeid met de platen van mijn ouders, voornamelijk muziek uit de jaren 60.

Voor mijn 13e verjaardag mocht ik een radiostudio bezoeken. Dat was de max! Ik heb daar uiteindelijk 8 jaar gewerkt. Dat waren belangrijke jaren waarin ik mijn “muzikale roots” verder heb ontwikkeld. Nu nog word ik beïnvloed door disco & muziek uit de jaren 80.

Eind jaren 80 begon ik een bevriende dj in een club te vervangen terwijl hij op vakantie ging. Later kreeg ik de kans om 3 keer per week te spelen in een kleine club in Brussel, een club voor 40-plussers.
Halverwege de jaren 90 draaide ik in een club in de buurt van Waterloo. Dit was een heel andere sfeer aangezien het een club voor jongeren was. Ik speelde dus wat toen populair was: Robin S, Snap, Haddaway, Dr Alban en veel house muziek.

Tegen het einde van de jaren 90, ben ik voor de eerste keer in een gay club in Gent (de Paradox) begonnen draaien. Dat was opnieuw een volledige nieuw ervaring. In vergelijking met de “straight clubs” was de atmosfeer heel anders. De bezoekers daar waren er echt om te feesten. Geen gevecht, enkel party, party, party! En toch ook wel een beetje tonen wie de best “Madonna moves” op de dansvloer deed. 😊

Waar kunnen mensen je doorgaans horen draaien?
Momenteel draai ik niet – bedankt, Covid! Maar tot maart 2020 had ik het genoegen om elke vrijdag in de bar Station BXL te draaien. In een bar draaien is natuurlijk heel anders dan in een club want je moet niet te luid spelen zodat mensen kunnen praten. Je moet ze niet per se de hele nacht laten dansen maar toch muziek spelen dat hen aanspreekt en hen zin geeft om te blijven.
Ik draaide ook een keer per maand in een Franse club net over de grens, voorbij Dour.
Daarnaast nog hier en daar private parties, nog af en toe trouwfeesten, enz.
En natuurlijk op de truck van de Belgian Bears op de Antwerp Pride en in Sitges!

Wat is je lievelingsgenre van muziek?
Goh, dit is een heel moeilijke vraag. Ik ben echt super eclectisch. Ik luister graag naar bijna alles behalve extreme genres zoals Hard rock of Hard Core. Ik haat Drum ‘n Bass.
Ik hou enorm van Disco en van de muziek uit de jaren ‘80 en ’90, maar ook van hedendaagse artiesten. Daarnaast draai ik ook graag Trance, Progressive House en Deep House. Ik voel me dus even goed op mijn gemak om super commerciële muziek te draaien, of integendeel totaal niet commerciële muziek als ik een publiek heb die dat zoekt.

Zijn bears een moeilijk publiek om muzikaal te entertainen?
Wel integendeel! Bears maar eigenlijk het gay publiek in het algemeen is een gemakkelijk publiek want ze willen feesten en zich vermaken, plezier hebben.

Identificeer je jezelf als “bear” (in de ruime zin van de betekenis)? Wat betekent de bear community voor jou?
Vroeger had ik het idee dat je als bear (veel) behaard moest zijn en dus dacht ik dat het voor mij niet de beste beschrijving was. Maar snel leerde ik dat “bear” meer een betekenis heeft van “body acceptance”. De bear community is eindelijk een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn en waar wij mensen niet veroordelen omdat ze dik of mager, groot of klein, behaard of onbehaard zijn. En daar kan ik me zeker mee identificeren.

Wat doe je eigenlijk het liefst: muziek mixen of een publiek entertainen?
Ik denk dat deze samen gaan. Mixen is natuurlijk leuk, maar als je dit voor publiek doet, zie je de reacties. Er is geen beter gevoel voor een DJ dan wanneer je een nummer begint te draaien en je het publiek hoort juichen, fluiten of meezingen. Dit is leuk, met een kleine groep, met honderd mensen, maar als je zo’n reactie krijgt bij duizenden mensen, kan ik je garanderen dat je er kippenvel van krijgt!

Voor welke speciale gelegenheden heb je al gedraaid? Waar wil je nog spelen?
Op de Belgium Bears truck natuurlijk, sinds het eerste jaar dat jullie meededen aan de Gay Pride en de Antwerp Pride! Maar ook meerdere keren in Sitges, een paar jaar ook met Cruise4Bears op verschillende cruiseschepen en op het officiële Mr. Bear verkiezingsfeest. Ook 3 keer gedraaid op het festival “Le 15 août” in Ittre.
Waar ik in de toekomst graag nog zou willen spelen, is op internationale Bear-evenementen zoals Mad Bear, Bigger Vegas of Cannonball.

Wat denk je dat er nodig is om een succesvolle DJ te zijn?
Als ik dat wist, had je mijn naam in de line-up van Tomorrowland al gezien, hahaha!
Het hangt er natuurlijk van af wat je bedoelt met “succesvol”. Toen ik begon met dj’en, bestond er niet zoiets als dj-roem, zoals nu. Je hoefde niet eens een artiestennaam te hebben. Eigenlijk zat de dj meestal op de donkerste plek in de clubs. Iedereen wist dat er een dj was, maar niemand moest hem eigenlijk zien. Ik ben net begonnen met draaien uit passie en niet om met mijn handen in de lucht te spelen voor duizenden fans op een festival. Voor veel mensen die nu dj worden, is dat wat ze willen bereiken: ze willen een ster worden. Pas op, ik zeg niet dat ik niet graag op Tomorrowland zou willen spelen, maar dat is niet echt mijn doel. Wat belangrijk voor me is als ik ergens ga spelen, is dat mensen plezier hebben, dat ik die nummers kan vinden waarop ze uit de bol gaan.

Ben je een fan van programma’s als “The Voice”?
Fan is misschien een te groot woord. Ik keek vroeger regelmatig naar The Voice op BBC en op RTBF. Ik vind het een super programma dat toont dat er nog héél veel talent is. Het is gewoon spijtig dat de muziekindustrie weinig interesse toont voor talent. Alles moet snel geld brengen, ze willen niet meer in artiesten investeren. Ik zeg vaak dat wij in de tijd van de “wegwerphits” leven. Vandaag nummer één, morgen volledig vergeten.

Heb je een specifieke plek in de bear/gay scene waar je graag komt?
Veel gelegenheid om uit te gaan heb ik niet, aangezien ik meestal werk op vrijdag- en zaterdagavond maar als ik het kan ga ik graag in onze Brusselse bars Station BXL, le Baroque, le Stammbar, enz. iets gaan drinken. Een keer per maand rij ik graag naar Eindhoven voor de berendag in sauna Tibet.

Als de Corona crisis straks helemaal voorbij is, wat is dan het eerste dat je (weer) doet?
Eindelijk opnieuw draaien, het nachtleven wakker maken en alles doen om de mensen deze nachtmerrie voor een paar uren helpen vergeten!


Bedankt, Pascal, voor dit interview. We wensen je nog veel succes en tot op een muzikale gelegenheid!

Mixes en verdere info via deze links:

https://hearthis.at/dj-pascal-belgium/

https://www.facebook.com/dj.pascal.belgium

https://twitter.com/DJPascalBelgium

Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

X