© 2023 Belgium Bears. All Rights Reserved.
Bank account
IBAN: BE26 3632 2559 1829
BIC: BBRU BE BB
Contact: info@belgiumbears.be
Join our newsletter

Subscribe

* indicates required
Follow Us On Social Media:

DAYS OF DARKNESS – 6e en laatste deel van de kronieken van Gary Gardner beschikbaar

Les jours sombres ne sont que le début de la fin

Le Monde est silencieux. Plus le moindre signe de vie en surface.

Terrés depuis cinq ans au cœur de la Spyrale, Gary et ses collègues ont réappris à vivre dans ce complexe hi-tech. Ils ne manquent de rien, sauf l’essentiel, la liberté. Celle de courir dans les prés, celle de sentir l’air frais sur le visage, ou de se dorer sous le soleil. Pourtant, tout n’est pas si triste, puisque leur nouvelle vie s’est enrichie de Thomas.

Les jours s’écoulent sans perspective, monotone, ennuyeux mais chacun y met du sien dans des routines quotidiennes, juste pour tenir le coup.

Les questions n’ont jamais cessé de perturber Gary. Que se passe-t-il à l’extérieur ? Toute vie a-t-elle vraiment cessé d’être ? Ou juste l’humanité ? Et puis… les questions laissées en suspens par le groupe terroriste Sorrow n’ont, à ce jour, aucune réponse.

In dit laatste deel van Gary Gardner’s Chronicles onthult François Panier een verrassend en waarschijnlijk einde, dicht bij ons dagelijks leven, dat ons tot twijfel oproept. Gary had geen ongelijk, alles was aanwezig, voor zijn ogen waren de elementen van de uiteindelijke resolutie van deze saga bij de hand, vanaf het begin, in 2006, toen het allemaal begon, maar dat maakt de spanning er niet minder om. dat alles, want omwentelingen zullen er nog wel meer zijn. Zal hij eindelijk kunnen leven, met zijn familie, met zijn vrienden, ver van een leven dat door anderen is vormgegeven? Niets is minder zeker…

De Gary Gardner Chronicles-saga begon in 2006.

François Panier schreef deze zesdelige thriller nadat hij zich realiseerde dat er maar heel weinig romans waren waarin de held (in dit geval antiheld) homoseksueel is.

Door de zes boeken heen zullen we het personage zien evolueren in de ontwikkeling van zijn homoseksualiteit (hij zal worden geconfronteerd met ontkenning en met zijn eigen homofobie) tot de uiteindelijke acceptatie van wie hij is. Dit is niet het onderwerp van het boek, maar het is aanwezig op de achtergrond, bijna alsof het een van de lagen van een lasagne is. Er zijn dus meerdere lezingen mogelijk.

Elk deel is een verhaal op zich, dat volgt op de vorige roman, maar over de delen heen zien we de ontwikkeling van de rode draad, een parallel verhaal dat groeit en dat zijn conclusie vindt in dit laatste deel, Days of Darkness. Hoewel elk deel een verhaal is, verdient het de voorkeur om te lezen in de zin van de delen, omdat juist de constructie van de personages (Gary en de “secundaire” karakters) net zo belangrijk zijn als de rest. Zonder iets van de intrige te verklappen kan men echter stellen dat de criteria van een thriller in het boek overheersen (samenzweringen van staten, omkering van situaties, hoog tempo …).

François schrijft zoals de Engelsen, maar dan in het Frans. Het gaat er namelijk om dat het verhaal de lezer in staat stelt om zich in het verhaal onder te dompelen. Laat de lezer de actie, het landschap, de emoties voelen alsof hij deel uitmaakt van deze geschiedenis, beleefd door zijn eigen filters.

Gary is een jongen zoals iedereen, geen superman, spion of detective en toch zal hij overleven in deze nieuwe wereld die voor hem openstaat, misschien dankzij zijn onschuld en naïviteit.

Het verhaal bouwt in realtime voort op gebeurtenissen die plaatsvonden op het moment van schrijven, wat het verhaal bijzonder samenhangend maakt en het gevoel van authenticiteit nog versterkt.

Dit laatste deel (evenals de andere delen) zijn verkrijgbaar bijJuno Publishing & Amazon

Geen reactie's

Geef een reactie

X