© 2023 Belgium Bears. All Rights Reserved.
Bank account
IBAN: BE26 3632 2559 1829
BIC: BBRU BE BB
Contact: info@belgiumbears.be
Join our newsletter

Subscribe

* indicates required
Follow Us On Social Media:

Habibi Tentoonstelling

Habibi – Het lief en leed van lgbt-moslims | Niewe tentoonstelling en boek

Tentoonstelling

2 maart → 31 maart 2021, 10:00 → 17:00

‘Habibi’ brengt kunstwerken en verhalen over mannen en vrouwen die zich gekneld voelen tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf.
Met schilderwerk van kunstenaar Sami Ammar, gebaseerd op, ‘Habibi – het lief en leed van lgbt-moslims’, het nieuwe boek van schrijver en antropoloog Wim Peumans.

Waar: MigratieMuseumMigration, Molenbeek

Meer info

Boek “Habibi – Het lief en leed van LGBT moslims door Wim Peumans

‘Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.

Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Verdere info over het boek

Lees het interview met Wim Peumans in ZIZO magazine

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

X