© 2023 Belgium Bears. All Rights Reserved.
Bank account
IBAN: BE26 3632 2559 1829
BIC: BBRU BE BB
Contact: info@belgiumbears.be
Join our newsletter

Subscribe

* indicates required
Follow Us On Social Media:

Praatje met Ronny & Peeter, eigenaars van bar La Réserve

Voor de beren in onze gemeenschap die jullie en jullie zaak niet zouden kennen, kun je jezelf kort voorstellen? Hoe gaat het vandaag?

Wij zijn Ronny en Peter van La Reserve, de oudste gay bar van Brussel. Zeker een bezoekje waard voor een biertje maar ook voor onze bekende koffie. We spelen alle soorten muziek van jaren 70 tot hedendaags.

De dag van vandaag is het wat moeilijker dan andere momenten sinds we de bar hebben maar de passie en de liefde voor het werk is er nog altijd en we weten zeker dat dit terug allemaal in orde komt. We proberen de regels zo goed mogelijk na te leven en rekenen daarbij ook op de hulp en begrip van onze trouwe klanten.

 

De afgelopen anderhalf jaar is heel zwaar geweest en is ongetwijfeld nog lastig. Hoe Hoe heb je deze beleefd? Was er ook een positieve kant aan deze periode?

Het afgelopen jaar was totaal niet evident en dat is het nog altijd. We hebben in het begin van de periode vooral enkele renovatie werken gedaan in de bar, die tijdens openings momenten moeilijk te realiseren waren. Dit heeft ons enige tijd bezig gehouden nadien werd het allemaal wat moeilijker. Zowel op financieel als mentaal vlak. Het gemis van het sociale aspect van de bar woog zwaar door op ons, maar ik denk dat dit voor iedereen wel zo was.

Het positieve van deze periode was wel de steun die we gekregen hebben van ons vrienden en klanten. Van een kom soep die aan de deur werd gebracht tot een succesvolle crowdfunding. Dit heeft ons een mentale boost gegeven en we waren meer dan ooit klaar om er terug in te vliegen. We hebben zeker en vast het plezier terug gevonden van La Réserve!

 

Waarom moeten de bears naar jouw zaak komen? Wat is typisch voor La Réserve?

Ik denk vooral dat het in la reserve een beetje thuis komen is. Iedereen is welkom in La Réserve. We zijn altijd blij om vrienden te zien en nieuwe vrienden te maken.
Voor een gezellige babbel tot een leuk feestje tot de vroege uurtjes (als dat terug mag)

 

Hoe kan de bear community jouw zaak verder helpen?

Ik denk dat het belangrijk is om alle zaken te steunen door een bezoekje te brengen, een of meerdere drankjes drinken maar ook vooral door met een positieve en optimistische ingesteldheid te komen. Jullie glimlach en energie geven dit aan ons ook en geven ons dat extra om te blijven gaan.

 

Wat wens je jezelf toe voor de komende maanden?

Ik kijk uit naar het moment dat we even zonder nadenken een onverwacht leuk feest hebben waar we zorgeloos allemaal kunnen feesten. Een knuffel en een kus kunnen geven.

 

Vertel eens iets van jezelf dat niet algemeen bekend is. Wat zijn jouw passies?

Ik denk dat niet iedereen weet dat ik een grote passie heb voor lekker eten en koken. Ik ga graag uiteten, maar kook ook graag voor mezelf en vrienden. Mijn vrije tijd vul ik dan ook meestal in met in de keuken iets klaar te maken en er dan van genieten. Op rust momenten hang ik op de zetel, geniet van een goede film of een momentje playstation spelen.

 

Hoe zie je de toekomst van de bear community in België en Europa verder evolueren de komende jaren?

Ik denk dat de community nog zal groeien. Mensen worden meer en meer open. Ze kunnen zichzelf ook meer uiten. Het body positivity is ook belangrijk en is ook veel meer aanvaard. Ik kijk uit naar deze evolutie en hoop dat we er ons steentje aan kunnen bijdragen.

Bedankt voor dit interview en we wensen je het allerbeste met La Réserve!

La Réserve, Korte Boterstraat 2A 1000 Brussel

Facebook

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie

X